Kedves Látogató! Oldalunk próbaüzemmódban működik jelenleg, ezért kerünk, ha bármilyen hibát, rendellenes működést észlelsz, jelezd nekünk a tanfolyam@intimtorna.hu címen! Köszönjük a segítségedet!

Kutatás

Hüvelyi erőméréssel igazoltuk a Kriston Intim Torna hatékonyságát, melllyel időseknél is jelentős erönökedést tapasztaltunk a záróizmokban, ami visszaszoírtotta az intim tüneteket.  
 
Hogyan mértünk?

A méréseket urodinámiás mérőberendezéssel, rectalis szondával, hüvelybe helyezve végeztük.A mérési protokollt a világon egyedülálló módon állítottam össze. Mérem a gátizomzat gyorsaságát, erejét,erő-állóképességét, állóképességét és koordinációját. A KIT gyakorlásának hatására kivétel nélkül mindenki fejlődést produkál. Aki nem gyakorol, az viszont szembesülhet azzal, hogy a záróizmok 10 hetes lustaság alatt is gyengülnek. Csak a karbantartott izom karbantartott.huvelyi_eromeres_1.jpg
1. kép: Elôtte1931-ben született női tanítványom, aki 30 éve szenvedett vizlet inkontinenciával. Átesett 2 műtéten, melyek sikeresek voltak, de hatásuk csak rövid ideig tartott ki (amennyiben az érintettek a tüneteket kiváltó szokásaikat nem változtatják meg, ugyanúgy megjelenhetnek a problémák). A hölgy több, mint 100 kg-os volt, és 2 mélyvénás trombózissal járt csoportba megtanulni a tornát az orvosa javaslatára, aki már nem akarta hármadszorra is megműteni. Bár a hölgy állította, hogy neki nem használt a torna, hiszen gyakorolta a vizelés megszakítását, és "szorítgatni" is szokott. Az orvos elmondta neki, hogy a KIT ettől teljesebb program, az általa végzettel össze nem hasonlítható.A képen látható mérés a tréning előtt készült, orvosi vizsgálatot követően.A kép baloldalán azért annyira kiugró a grafikon emelkedése, mert a néni rosszul végezte a mozgást. Miután kiiktattuk a helytelen hasi nyomásnövelést okozó mozdulatot, körülbelül 10 vízcm-es nyomást produkált átlagban, ami jelentősen gyenge izomra utal.  
Utána:10 héten át tanulta a hölgy a tornát (heti 1 órában, a tanultakat napi rendszerességgel gyakorlva otthon) és a hozzátartozó szokásáthangoló programot. Otthon rendszeresen tornázott. A III. fokú (legsúlyosabb) stressz inkontinenciája teljesen megszűnt. A létező legnagyobb inkontinencia betétet viselte, majd 10 hetes gyakolás után megszűnt a problémája, és láthatóan megnőtt a hüvelyben mért záróképessége. Aznap a gép mérési maximumát elérte, és szorításával „kiakasztotta" a gépet, és látható a beállt plató, mert a gép nem tudott tovább mérni. A néni extra erőre tett szert, pedig csak ekkor kapták meg a tanítványaim az egyéni prograjukat a hatékonyabb erőnövelés céljából.A tanítványom nyugdijas koráig tanítónő volt, és sok kellemetlenséget élt át a problémája miatt.
Az izom minden életkorban fejleszthető, de nem érdemes sokáig várni vele.   huvelyi_eromeres_2.jpg2. kép: Elôtte1969-ben született fiatal, egyszer szült nő problémája a kitágult hüvely volt, ami jelentősen megkeserítette a szexuális életét. Levegő került a vaginájába bizonyos helyzetekben, aktus közben érződött, hogy a szülés érezhető változásokat hagyott maga után. A grafikonon látható egyre alacsonyabb teljesítmény azt mutatja, hogy fáradékony a hüvelye, nincs elég tartása, ereje. Reményteljes kezdet, szorgalommal „tini lánnyá" varázsolhatja magát - kezdtük a tréninget.
Utána: Íme a „tini lány"
Rendszeres gyakorlásának férje is nagyon örült. A változás látható.A sűrűn vonalkézott rész mutatja, hogy mennyire ügyessé vált a hüvelye, míg a grafikon emelkedésének mértéke mutatja, hogy megnőtt a szorítási képessége a hüvelyének. A mérés 10 hetes gyakorlás után készült. Ő is csak ekkor kapta meg a további gyakorlásra szóló edzéstervét, amitől további fejlődés várható.Senki nem kerüli el a változást.huvelyi_eromeres_3.jpg3. kép: Előtte1928-ban született nőnek a hüvelyi „szorító görbéje" látható a képen, akinek nagyon komoly gáti gyengesége volt, a vele együttjáró megtartási nehézségekkel. Rendszeresen gyakorolt 10 héten át, de hangsúlyozom, hogy az igazi hatékony tréning csak ezt követően kezdődött el, mert ekkorrra tanulták meg a nénik a teljes gyakorlatsort. Nekik 10-szer 1 órás KIT tréningjük volt, mert ők nehezen bírtak egy órán túl figyelni.
UtánaAz eredmény látványos: szorítóerő növekedés, érezhető megtartási képesség, sikerélmény, öröm, hálálkodás, köszönet...MIndenki magának köszönheti az erő növekedését, mert miután megtanulta a tréninget, képes volt a rendszeres, mindennapos gyakorlásra. Sajnos van, aki nem tudja legyőzni a rendszertelenségét, lustaságát. Ezért nem kell, hogy bárki is bántsa magát, csak sajnos a lustaság kevésbé erősíti a záróizmokat, mint a néhány perces, helyes tréning)huvelyi_eromeres_4.jpg4. kép: Előtte1954-ben született nő, stressz inkontinenciával, gyenge hüvellyel, átlagosan gyengén szorító gátizommal.A grafikon bal szélén látható kiugrás a helytelen belső nyomás eredménye, ami rossz mozdulatnak köszönhető. Ezt korrigáltuk, mert nem cél az aranyér fejlesztése rossz gyakorlatokkal. 
Utána10 hét elteltével büszkén jött a mérésre, bár szomorkodott, mert 1-2 napot kihagyott a gyakorlásból. Persze ez nem ok az önvádra, hiszen látható a képen, hogy közel 5-ös csúcsértékről 90-re növelte a szorítóerejét. A thai lányok örülnének ilyen eredménynek). 18-szor lett erősebb a hüvelyi szorítása, mint volt. Nagyon boldog volt. Megszűnt a vizeletveszétses tünete, ügyes, erős lett a hüvelye.
Tanulság a hüvelyi erőmérésekről:- Senkinek nem erős a hüvelye, csak annak, aki erősíti. Aki azt gondolja, hogy tréning nélkül is megtörténhet, az csalódik - sajnos.- Nem a mérés a fontos, hanem a fejlődés. Az pedig érződik egyéb más szituációban is, valójában ezért végzik a nők a tréninget.- Pontosan látszik, hogy ki gyakorol, hogy van-e még fejlődési lehetőség az „izomban" vagy sem.- A hüvelyünk „természete" nem egyforma. Másképp szorít a feszült, szorongó, kimerülős, feladós, a rendezetlen, a pedáns, az energikus nő. „Ott" sem vagyunk egyformák.